EL SOMNI DE TAMARIU

Tamariu és un antic poble de pescadors que pertany al municipi de Palafrugell, al cor de la Costa Brava. Aquesta pedania costanera de la comarca del Baix Empordà captiva amb la seva bellesa natural i és un dels pobles més bonics i cobejats del litoral català. El poble, amb carrerons estrets que recorden el seu passat mariner, és el més salvatge de la zona; envoltat de roques, vegetació densa i cales paradisíaques. Tamariu atreu als visitants pel seu aspecte gairebé verge i per la tranquilitat que s’hi respira. Un paisatge aïllat, cobert de roques i densa vegetació, amb un litoral esquitxat amb cales i una badia d’aigües profundes i transparents. 

Descobreix Tamariu

La Platja Gran de Tamariu és el seu epicentre, ideal per gaudir en família. Al passeig marítim, trobaràs una àmplia oferta de bars i restaurants que et conviden a descobrir la gastronomia local. El poble manté viva la seva essència marinera, amb les embarcacions que omplen la sorra durant tot l’any i que durant l’estiu dibuixen un mosaic de colors a les aigües de la badia. Seguint el camí de ronda, podràs descobrir llocs tan bonics com la cala Pedrosa; Els Liris, una petita platja envoltada de roques i penya-segats, on encara es pot veure una barraca de 1872; Aigua Xelida, una cala amagada entre els pins; o Aiguadolça, un petit racó entre arbres i penya-segats.

A sota del prodigiós paisatge físic a Tamariu hi ha un esperit del lloc ─el genius loci─ indefinible, secret, misteriós, que sembla estar lligat amb la quinta essència de la llibertat.

La Cala de Tamariu ha estat un petit nucli allunyat de la vila de la qual forma part; on lentament les coses han anat canviant mantenint una essència que ha fet del lloc un espai únic i irrepetible. Aquest espai idealitzat pels palafrugellencs, últim racó de la seva costa a rebre les massificacions del turisme, ha estat sempre un petit paradís.

“Fragment de la Crònica de Ramon Muntaner en què es menciona Tamariu, 1285”

allotjaments

Gastronomia

platges

activitats