PLATGES / CALES

Platja

Platja gran

Situada en el nucli urbà d’aquest antic poble de pescadors, sol ser un espai molt visitat pel fet d’estar situada en el centre de la localitat, ja que s’hi pot arribar a peu, en cotxe o fins i tot en bus. Amb orientació sud-est, es caracteritza per la seva sorra fina de color daurat. S’estén a 220 metres de longitud i té una amplada de 40 metres. Ha obtingut diversos distintius de qualitat pel seu alt nivell de serveis.

Platja

PLATJA DELS LIRIS

La Platja dels Liris està situada just al costat de la Platja Gran. Antigament es coneixia per cala Es Portió (escrit port tió), i és el racó garbinenc de la platja de Tamariu. El formen dues fileres de roques que s’endinsen cap al mar i la platgeta menuda que ve a continuació. La majoria de gent coneix l’indret amb el nom de platja dels Liris a causa de la barraca comunal de 1872, dita dels Baldiris, encara en ús, que s’hi emplaça. El sector rocallós del Portió a les envistes de la Musclera es deia Sa Perica. S’hi pot accedir a peu a través del camí de ronda o a través d’unes escales que hi donen accés.

Cala

CALA D’AIGUADOLÇA

La cala d’Aigua Dolça, situada prop de la Platja Gran de Tamariu, és un bell espai natural de petites dimensions, amb menys de 25 metres de longitud, principalment format per còdols. S’hi pot accedir fàcilment a peu pel camí de ronda que ve del poble de Tamariu. Entre els trets distintius de la cala, en podem destacar la font que du el seu mateix nom, i el petit embarcador que trobem en un dels seus extrems.

Cala

CALA AIGUA XELIDA

Cala Aigua Xelida està situada al nord del nucli de Tamariu, un entorn natural encantador dominat per roques i pins, que ofereix unes vistes impressionants. La cala es divideix en dos espais, Cala Gran i Cala Petita, separats per una formació rocosa coronada per la Casa Aigua Xelida. Té diversos accessos; es pot arribar deixant el cotxe al carrer de l’Avi Xicu i caminant uns cinc minuts, o fent una petita ruta des de la Platja Gran, situada a aproximadament un quilòmetre i mig de distància.

Cala

CALA MARQUESA

Cala Marquesa és un petit racó natural format per roques al nord de la població de Tamariu, poc conegut i poc freqüentat. Aquest tram de costa, excepte Aigua Xelida, està predominantment format per espectaculars penya-segats que fan pràcticament impossible l’accés per terra. La millor manera d’accedir-hi és per mar.

Cala

CALA PEDROSA

Cala Pedrosa, al sud de Tamariu, és un petit i espectacular racó verge format principalment per còdols. Només s’hi pot accedir per mar, pel camí de ronda o aparcant a prop i seguint un corriol. En un racó de la cala trobem una antiga barraca de pescadors, ara adaptada com a restaurant, que ofereix magnífiques opcions culinàries com peix fresc, truites, amanides i arrossos cuinats a l’aire lliure.

Cala

EL CAU / CALA DE GENS

Al sud de Tamariu, trobem El Cau o Cala de Gens, un bell espai natural envoltat de còdols i roques, en un entorn molt escarpat. En un dels seus extrems hi trobem una antiga barraca de pedra. Donades les seves difícils condicions d’accessibilitat, és recomanable arribar-hi per mar. Sol presentar un nivell d’ocupació molt baix, i no disposa de serveis.

RUTES

Rutes

cala pedrosa tamariu
— aigua xelida

De cala Pedrosa a Tamariu, sender pel mig de pinedes i roques, seguint el GR-92 fins arribar a Tamariu. 

Rutes

llafranc tamariu

De Llafranc a Tamariu per camins tradicionals i de ronda.